Wandelen en Fietsen

foto Gert-Jan van den Broek

De Genneper Parken is een van de grootste parken in Nederland. Bovendien maakt het oorspronkelijk beekdallandschap het park tot een een uniek cultuurhistorisch monument.
Deze agrarische enclave is allesbehalve een ‘onontdekt eiland’. Jaarlijks bezoeken liefst 50.000 dagjesmensen en andere bezoekers de watermolen, de boerderij en de mooie afwisselende natuur “die als een verrassing verscholen zijn in het hart van Eindhoven” (bron DeSeizoenen). De Vrienden van Gennep krijgen veel vragen over de wandel- en fietsmogelijkheden in dit gebied. Wij hebben een selectie gemaakt.

  • Chris Pennings heeft voor de de PVGE (Vereniging voor Senioren) een prachtige wandeling beschreven met uitgebreide toelichtingen op wat je onderweg tegenkomt. Klik hier voor deze wandeling.
  • Een kortere wandeling staat op de website van routeyou. Voor deze cultuurhistorische wandeling is gedetailleerde routeinformatie beschikbaar.
  • Een andere invalshoek krijg je door de route ‘Op ontdekking vanuit het natuurhuisje’ te volgen met een eveneens beschrijving per kilometer.
  • Hoewel het MEC nu niet meer bestaat, is er in 2010 door hen een gps-wandeling uitgezet met onder meer een speciale route voor kinderen.Er zijn ook verschillende fietsroutes, die je onder meer door de Genneper Parken voeren.
  • Een startpunt voor deze route is de Philips Fruittuin, maar na 16 kilometer fietsen kom je in Gennep-Noord. Deze route dus.
  • Een erg leuke fietsroute van 57 kilometer loopt voor een deel langs en door de Genneper Parken, De route is ook goed te volgen via de bordjes “rondje Eindhoven“. Het is een leuke fietstocht om de randen van Eindhoven te ontdekken.
  • Heeft u zelf een mooie route ontdekt of beschreven? Laat het ons weten door hier te klikken