Vee

zondag 25 augustus 2024 – 14.00 uur (dubbelconcert met GraSch+)

Voor dit concert treedt Vee (van het duo Jee&Vee) solo op. Jee & Vee zijn graag geziene gasten op talloze podia, wat blijkt uit de vele optredens in de afgelopen periode. Vee brengt een soloprogramma met voornamelijk covers van roots en americana muziek van bekende en minder bekende blues, pop en singer-songwriters.

Het uitgangspunt van de keuze van de nummers is het feit dat het nummers moeten zijn die gehoord dienen te blijven worden. Vee brengt deze liedjes op zijn geheel eigen en kenmerkende wijze. Daarbij wordt het optreden gelardeerd met leuke anekdotes, weetjes en verhalen omtrent de artiesten waarvan hij nummers in zijn repertoire heeft opgenomen. Daarbij put hij ook nog eens uit zijn eigen, rijke geschiedenis omtrent ontmoetingen met een reeks van buitenlandse artiesten.

Je kunt tijdens dit optreden daarom nummers tegenkomen van de obscure rootsmuziek van bijvoorbeeld Blaze Foley, Townes van Zandt, Rod McKuen, Guy Clark, John Prine, Gene Clark, JW Roy, Stephen Bruton en vele anderen. Maar misschien ook van een bekende artiest als bv. de Stones, Elvis, Creedance Clearwater Revival en The Eagles.

De manier waarop Vee zijn muziek ten gehore brengen kun je daarom het best omschrijven als rootsmuziek met een randje.