Stanza speelt Grens

Zondag 16 juli 2023 – 14.00 uur

Vanaf december 2022 gaat Stanza het land in met een nieuw programma met geheel eigen werk. De aanleiding was het soloalbum Grens dat bandlid Jos van Oorschot tijdens de corona pandemie schreef en opnam.

Inmiddels zijn de 13 Nederlandstalige nummers van Grens aangevuld met liederen die Jos samen met bandlid Erik van Dijck schreef. In de teksten hoor je de verbondenheid met de aarde, over hoe het schip te keren voordat het de wal raakt. Maar ook zijn er liederen die gaan ook over de liefde en de medemenselijkheid, waarin zelfspot niet ontbreekt.

Met deze try-out bereiden de mannen van Stanza zich voor op de kleinere theaters. Reacties van het publiek zijn belangrijk om de vorm en de inhoud van het programma te verbeteren.

De muziek van Stanza is een mix van folk, pop en americana. De nummers worden in dit nieuwe liedprogramma afgewisseld met een column en enkele gedichten.

Bezetting: Erik van Dijck (zang, toetsen, mondharmonica en gitaar), Jos van Oorschot (zang en gitaar), Ruud Sempel (bas), Kees de Wit (drums en percussie).

https://www.facebook.com/stanzaspeelt/