ricciotti

Deze zomer gaat het RICCIOTTI ENSEMBLE op pad met als thema de Futura-tour

2021 stond voor het Ricciotti ensemble grotendeels in het teken van ons 51 jarig jubileum en de historie van ons ensemble. Het is nu tijd om de blik op de toekomst te richten. Hoe ziet toekomst- muziek eruit of beter gezegd, hoe zal de muziek van de toekomst klinken? Beweegt de muziek zich meer richting elektronica? Wordt de muziek van de toekomst complexer or juist toegankelijker?

Volgens Confucius was de mate van beschaving van een samenleving te meten aan de kwaliteit van de muziek die een samenleving voortbrengt. Als het waar is dat de muziek een afspiegeling is van een samenleving rijst de vraag welke impact de steeds diversere samenleving gaat hebben op de muziek van de toekomst. Deze en andere vragen komen tijdens de Futuratour aan bod, waarbij we het publiek deelgenoot maken van onze zoektocht.

 

Solist

Solist voor dit programma is de Iraanse componist en kamanchehspeler Soheil Shayesteh. In zijn werk zoekt hij de verbinding tussen moderne, improvisatorische technieken, traditionele Perzische muziek en experimentele en interactieve elektronische elementen