Overzee

Zondag 21 juli 2024 – 14.00 uur

Opzwepend, ontroerend, inspirerend…..

De Eindhovense band Overzee speelt hoofdzakelijk eigen werk. Warme, gevoelige en dan weer brutale Nederlandstalige chansons worden afgewisseld met swingende instrumentale nummers. De muziek weeft zich rondom en tussen de teksten door in een verscheidenheid aan ritmes en sferen waarin men de verschillende achtergronden van de componisten en musici kan herkennen.

De bandleden zijn afkomstig uit verschillende hoeken van de muziekwereld en dat is een bewuste keuze. Overzee wil zich niet vastleggen en gaan waar men niet eerder kwam. Overzee sleurt de luisteraar de golven in…

De chansons zijn opgebouwd rondom tekstgedichten van zangeres Elke Wichers. De composities en arrangementen zijn van de hand van van Pieter Thijssen, Roel Klinkhamer en Teo Kleintjes.

Nieuwsgierig: luister voor een voorproefje op www.overzee.org

Overzee bestaat uit:

Elke Wichers (zang en percussie. Elke zong en zingt in Flexi (new wave), Karmezgi (turks nederlandse folkpop) en Zobi la Mouche (wereld pop))

Pieter Thijssen (gitaar en bandoneon. Pieter speelde in o.a. Deirdre (folk), Jopie Jonkers Groep (latijns- amerikaans) en speelt in Tango de Barrio)

Peter Cornelis (sopraan- en tenorsax, percussie. Peter speelde in diverse jazzformaties waaronder Ohm Sextet, De Vrije Harmonie, Sixpac, Who Nose.)

Teo Kleintjes (contrabas, geluidstechniek. Teo speelde in Tenzing, Karmezgi (turks nederlandse folkpop), Sherpa (pop) en Zobi la Mouche (wereldpop).)

Miguel Muñoz-Ortiz (percussie, cajón, conga’s. Miguel speelde eerder wereldmuziek.)