Opus Acht

Feestelijk klassiek met Opus Acht

Voor de vijfde keer is de landelijke entourage van de Genneper Hoeve het podium voor Opus Acht. Op zondag 11 september vanaf 14:00 uur speelt dit octet gevarieerde klassieke muziek. Het repertoire voor deze zondag bestaat onder andere uit stukken uit diverse operaís van Mozart, een suite van oude volksmelodieÎn van de Deense componist Arne Dich en oude Engelse traditionals: Old Wine in New Bottles van Gordon Jacob. De toegang is gratis.

opus acht 591_2015Opus Acht dankt haar naam aan het feit, dat de groep bestaat uit acht amateurmuzikanten die twee aan twee eenzelfde blaasinstrument bespelen: twee fluiten, twee klarinetten, twee fagotten en twee hoorns Daarnaast verwijst de naam ook naar ‘Acht’: het octet is ontstaan uit het Ensemble Classique Eindhoven, een klein symfonisch orkest dat als thuisbasis het Dorpshuis in Acht heeft.
Aanvankelijk werd gerepeteerd na afloop van de orkestrepetitie. Omdat er veel plezier wordt beleefd aan het samen muziek maken en ook om de kwaliteit te verhogen begint opus Acht al een aantal jaren de week feestelijk en muzikaal met een repetitie op de maandagochtend.
Het repertoire is divers: van barok via romantiek naar moderner stukken.

Website OPUS ACHT en ENSEMBLE CLASSIQUE EINDHOVEN