Open Dag 17 juni

Genneper Hoeve – foto Gert-Jan van den Broek

Lekker naar de bioboer, Open Dag Genneper Hoeve

Op de Genneper Hoeve is het eigenlijk altijd open dag. Maar op 17 juni tijdens de échte open dag zijn bezoekers extra welkom op de Genneper Hoeve.  Net als op ruim 100 biologische boerderijen in Nederland zijn er leuke activiteiten in het kader van het Lekker naar de BioBoerweekend. Op deze dag kun je zien en ervaren dat de keten achter een product, van boer tot bord, helemaal biologisch is.

 • Programma:
  Het bijzondere programma voor 17 juni
  ziet er dan uit als volgt:
  o    11:00 Poppenkast (in voortuin)
  o    12:00 Rondleiding boerderij (en in de nieuwe kas!)
  o    13:00 Poppenkast (in voortuin)
  o    13:00 – 15:00 Live Muziek (Peter en Anneke)
  o    14:00 Excursie ‘van Hoeve naar Heemtuin’
  Een wandeling door Gennep, de Heemtuin en de Watermolen, waarbij het verleden en de laatste plannen met betrekking tot Gennep centraal staan.
  o    15:00 – 17:00 Live muziek (Ruth, Rob en Irene)
  o    15:00 Rondleiding boerderij

Hele dag: kinderspeurtocht, muziek, lekkere consumpties

Irene, Rob, Ruth – foto’s 2010 GeMi festival

Violiste Ruth Walpot studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Eeve Koskinen. Daarnaast heeft zij een aantal lessen gevolgd bij Emmy Verhey. Behalve het spelen van kamermuziek neemt Ruth deel aan concerten van o.a. Het Brabants Orkest, Het Gelders Orkest en Het Noord Nederlands Orkest.
Pianist Rob van Heck studeerde aan het Maastrichts Conservatorium waar hij het diploma Uitvoeren Musicus met aantekening kamermuziek behaalde. Hij treedt op in diverse kamermuziekensembles.
Irene Meeuvis voltooide haar studie solozang aan het conservatorium te Maastricht. Ze zette  haar studie voort d.m.v. privélessen bij o.a. Sophia van Sante. Daarnaast volgde ze toneellessen bij Jan van Kasteren.

Irene Meeuvis zal samen met Ruth Walpot en Rob van Heck stukken uitvoeren, die gaan van licht klassiek tot het meer populaire genre.


Voorafgaand aan dit concert spelen Peter Pastoor en Anneke Molin een selectie uit hun kampvuur-meezing repertoire. Het zijn liedjes om naar te luisteren, maar meezingen is nog leuker! Akoestische gitaar, een trommel om op te zitten en je stem: met deze instrumenten worden populaire nummers, oude en nieuwe en van allerlei genres ten gehore gebracht. En als je ze kent, zing je lekker mee!

Poppenkast Pluim Genneper Hoeve 2017 – foto BM

Poppenkast Pluim speelt poppenkastvoorstellingen met Jan Klaassen in de hoofdrol. Er is veel interactie tussen poppen en publiek. Leuk voor kinderen van alle leeftijden, heel leuk ook voor ouders, verzorgers, opa’s en oma’s. Op de website van de vrienden van Gennep (vriendenvangennep.nl) staat een interview met Annemieke Brouwers, de poppenkastspeler.  De website van Pluim: www.poppenkastpluim.nl

Ook op andere boerderijen in de buurt zijn er zaterdag 16 en/of zondag 17 juni rondleidingen, boerenmarkten, workshops en proeverijen. Op www.lekkernaardebioboer.nl is allerlei informatie te vinden, onder andere een link naar de boerderijen die dit jaar deelnemen. Ook staan er verhalen van biologische ondernemers ter inspiratie, een boerenblog en een agenda met activiteiten bij de boer. Voor de fietsers zijn er tijdens het weekend ook fietstochten uitgestippeld vanuit de stad naar de boer in de buurt. Op www.lekkernaardebioboer.nl/fietsroutes zijn de routes te vinden.

nieuwe kas – foto Gert-Jan van den Broek

Open Dag ‘Lekker naar de Bioboer’
van de Genneper Hoeve
Tongelreeppad 1 – 5644 RZ Eindhoven
zondag 17 juni, 10.00 -18.00 uur
toegang gratis, consumpties zijn verkrijgbaar
in de kiosk van de Genneper Hoeve