Wereldmuziekmiddag

Zondag 30 juni 2024 – 14.00 uur

Deze muziekmiddag zullen vier verschillende muziekgroepen met een repertoire van luisterliedjes en wereldmuziek uit vele windstreken van zich laten horen. Diverse ritmes, diverse instrumenten en meerstemmige zang, muziek uit Noord- en Zuid-Amerika, West- en Oost-Europa, maar ook Nederlandstalig. 

De volgende groepen zullen optreden:

 Rowfolk:  drie muzikanten die elkaar kennen via de roeivereniging brengen muziek uit onder andere Bulgarije, Ierland, Vlaanderen en Zweden.  Ad Boonman (gitaar, mandoline en zang), Hans de Graaff (accordeon en zang), en Sybold Berks (viool en zang).

 

 

 

Gravelroad: bestaat uit Ineke Oomens (Cello), Gerard Jeuken (Accordeon) en Karel Werschkull (Zang, gitaar en Mandoline). In deze ongewone samenstelling spelen ze Americana en Blues, doorgaans liedjes met een rafelrandje.

 

 

 

 

Kanti Kune: negen zangers en zangeressen zingen meerstemmig a capella wereldmuziek onder leiding van dirigent Jopie Jonkers, die de nummers ook arrangeert en geschikt maakt voor het koor. Het is een gevarieerd repertoire met teksten in het Engels, Spaans, Bulgaars, Oekraïens en Zweeds.

 

 

Zobi la Mouche: speelt Wereldmuziek met eigen bewerkingen van traditionals en nummers van  diverse artiesten; een veelheid van stijlen en ritmes, soms ingetogen, dan weer opzwepend.  Zobi la Mouche bestaat uit Elke Wichers (zang), Teo Kleintjes (bas), Hans Frishert (percussie), Sybold Berkenschutse (viool), Gerard Jeuken (accordeon) en Karel Werschkull (gitaar en mandoline).

Nieuwsgierig naar Zobi la Mouche? Luister hier.