Les Vieux Amants

Les Vieux Amants Chansons Melancholiques
flyer vieux amants

Rokerige chansons die ooit klonken in de donkerbruine Parijse clubs, waar men
luisterend met sigaret en glas rode wijn in de hand, mijmerend over de condition
humaine, meegevoerd werd in een web van amoureuze verwikkelingen, Liederen die
doen voelen hoe het menselijk tekort het hart doet lijden en de ziel pijn doet.
Dat zijn Franse chansons op zijn best die nu worden vertolkt door Les Enfants du
Paradis: Lizet van Beek en Doré van Deijck.

In dit programma nemen zij u mee naar de wereld van  Barbara, Brel, Piaf en andere grote chansonniers waarin stad, nacht, liefde, passie en eenzaamheid, op  melancholische wijze wordt verklankt.


Doré van Deijck
www.dorevandeijck.nl

Doré van Deijck studeerde klassiek piano aan het Brabants Conservatorium (1977-1983) en basgitaar aan het conservatorium te Hilversum (1986-1989). Na haar afstuderen in 1983 verbleef zij een half jaar in Portugal waar ze piano speelde in diverse hotels. Sinds haar terugkeer is ze zich gaan specialiseren in verschillende genres; naast klassiek ook salsa, latin-jazz, theatermuziek, entertainment, koor/repetitor. Ze heeft hiermee vele optredens op haar naam staan.

Enkele highlights waren bijv. Het Northsea Jazzfestival, Tros Sesjun, als support-act bij Astrud Gilberto en bij Celia Cruz, bij Für Elise van de N.O.S. In het concertgebouw, bij “Vrije Geluiden” van de V.P.R.O., Hanneke Groenteman en voor Koningin Beatrix en Koning Albert.

Kortom een gevarieerd spectrum aan muziekstijlen, aan repertoire en aan ervaring, zowel in de concertzaal als sfeermaker op een feest, als muzikale omlijsting van uiteenlopende evenementen zoals diners, recepties, openingen, beurzen, conferenties, trainingen … of meer in de persoonlijke sfeer: een huwelijk of een rouwplechtigheid.

 

Lizet van Beek
http://lizetvanbeek.nl

Een zingende story-teller, zo zou ik mezelf kunnen noemen, met een performershart toegewijd aan het vertellen van verhalen middels muziektheater met stem en lijf als instrumenten.
Mijn zangopleiding aan het Brabants conservatorium en het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen gaf me muzikale vaardigheden om mezelf mee te kunnen uitdrukken. In de samenwerking met fantastische theatermakers als Gerard Luijckenaar, Derek Scott, Joan Grau vond ik de inspiratie voor het spelen. Ik ben geboren in Hilvarenbeek met een passie voor het performen, Tilburg was en is een interessante culturele kweekvijver waarin allerlei samenwerkingsverbanden konden ontstaan met inspirerende mensen van verschillende disicplines. Mijn artistieke weg leidde me ook naar het maken van eigen producties waarmee ik nog steeds optreed met als hoogtepunt de Europatour met De Kleine Scala.

Hoewel ontstaan uit armoe in cultuurland door, helaas, toedoen van de overheid geniet ik van de nieuwe trent dat veel optredens verhuisd zijn naar kleine podia in huiskamers en achterzaaltjes; naar culturele vrijplaatsen waar ruimte is voor het experiment en vooral: waar het publiek zo lekker dichtbij zit.

Mijn eigen producties zijn verzameld onder de naam Productiehuis De Blauwe Hond