Lekker naar de Bioboer

17 en 18 juni 2017

Tijdens het ‘Lekker naar de BioBoer’ weekend in juni kun je bij biologische boerenbedrijven in heel Nederland terecht voor rondleidingen, proeverijen en allerlei activiteiten. Je ziet, ruikt, proeft en ervaart het boerenleven en je kunt kennis maken met de boer en met zijn passie voor het vak. Zo kun je met eigen ogen zien hoe het werkt op een biologische boerderij. Op zondag zijn er naast deze activiteiten ook muziekoptredens en fotowandelingen.

 

Zondag 18 juni: 11:00 – 17:00 uur

Dirigent Bert Ramakers

Koperensemble Low Brass
Het koperensemble ‘Low Bras’ bestaat uit negen koperblazers (trompetten, euphonium, bastuba, trombone en hoorn) en een pianist van muziekschool Art4U onder leiding van Bert Ramakers. Bert Ramakers studeerde aan het conservatorium te Maastricht koordirectie, hafa-directie en trombone. Het repertoire van het ensemble is breed: van harmoniemuziek tot jazz nummers, klassiek en pop.

 

Martinali’s
Musici Martin Bergmeijer en Kees van Cappellen zijn en soort muzikale-eeneiige-tweeling. Begeleidend en zingend, spelend en swingend in Oma-songs en volks-repertoire. Dit alles met gebruik van trekzak, fluit en zang. Op het repertoire: Franse, Vlaamse, Ierse en Nederlandse melodieën en liederen

 

Begeleide Fotowandeling

Vind je fotograferen leuk? Houd je van natuur en landschap? Doe je misschien mee aan de fotowedstrijd ‘Tussen Dommel en Tongelreep’? Wil je je wel eens laten inspireren door professionals?Op zondag 18 juni worden tijdens de Open dag ‘Lekker naar de BioBoer’ vanuit de Genneper Hoeve twee begeleide fotowandelingen georganiseerd.
De eerste start om 11:00 uur, de tweede om 13:30. Ze duren elk ongeveer anderhalf uur.
Begeleiders zijn fotograaf Paul Veltman en landgoedkenner Simon van Schooten.Tijdens deze wandelingen krijg je tips over je camera, licht, standpunt en compositie. Ook het juiste moment, sfeer en zaken als scherptediepte komen aan bod. Met Simon kom je meer te weten over de geschiedenis van het landgoed en over bijzondere locaties. Paul laat zien hoe je die goed in beeld kunt brengen.

Deelname aan deze inspirerende wandelingen is gratis, maar je moet je wel aanmelden.
Dat kan via dit formulier. Per wandeling kunnen maximaal 20 deelnemers mee.

Paul Veltman is een ervaren, professioneel fotograaf en filmmaker. Hij is daarnaast ook een gerenommeerd docent film en fotografie. Als gastdocent begeleidt hij veel foto- en videoclubs.
Simon van Schooten houdt zich bezig met land- en tuinbouw en de historische ontwikkeling van het platteland. Hij is geboren en getogen op de Genneper Hoeve. Simon was in de jaren zeventig initiatiefnemer en voortrekker van de actiegroep ‘Houdt Gennep Landelijk’.

Klik hier om in te schrijven voor de fotowandeling.

klik hier voor meer informatie over de fotowedstrijd