Jee & Vee

Zondag 6 augustus 2023 om 14.00 uur

Jee & Vee zijn graag geziene gasten op talloze podia, wat blijkt uit de legio optredens in de afgelopen periode. Het duo Jee & Vee bestaat uit twee gerenommeerde muzikanten die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend hebben. Ze hebben ervoor gekozen een programma te brengen met voornamelijk covers van roots en americana muziek van bekende en minder bekende blues, pop en singer-songwriters.

De keuze van de nummers ontstaat aan de hand van het feit dat Jee & Vee vinden dat het nummers moeten zijn die gehoord dienen te blijven worden. Zij brengen deze liedjes op een geheel eigen en kenmerkende wijze. Daarbij worden hun optredens gelardeerd met leuke anekdotes, weetjes en verhalen omtrent de artiesten waarvan zij nummers in hun repertoire hebben opgenomen. Daarbij putten zij ook nog eens uit hun eigen, rijke geschiedenis omtrent ontmoetingen met een reeks van buitenlandse artiesten.

Je kunt tijdens hun optredens daarom nummers tegenkomen van de obscure rootsmuziek van bijvoorbeeld Blaze Foley, Townes van Zandt, Rod McKuen, Guy Clark, John Prine, Gene Clark, JW Roy, Stephen Bruton en vele anderen. Maar soms ook van een bekende artiest als bv. de Stones, Elvis, Creedance Clearwater Revival en The Eagles.

De manier waarop zij hun muziek ten gehore brengen kun je daarom het best omschrijven als rootsmuziek met een randje.