His Master’s Noise

zondag 8 september 2024 – 14.00 uur

Het begon allemaal in het jaar 1982 toen een groepje enthousiaste jazz liefhebbers, allen docent aan het Anton v. Duinkerken College, later Sondervick college te Veldhoven, aangevuld met muzikale vrienden en kennissen, een Old Style Jazz- en Dixieland band opricht. Na een jazzcursus en diverse jazz workshops werd er een repertoire samengesteld met gezellige, goed in het gehoor liggende, bekende en minder bekende nummers.

In de loop der jaren werd een groot aantal stukken opnieuw gearrangeerd, waardoor de band een unieke eigen sound heeft ontwikkeld. Bovendien zijn de bandleden zich toe gaan leggen op zang, zodat er in diverse nummers drie – en vierstemmig gezongen wordt, waardoor het orkest zich totaal onderscheidt van andere. In het jaar 2000 werd de eerste CD Can’t Stand Noise uitgebracht.

Inmiddels heeft His Master’s Noise onder het motto ”musiceren moet goed en gezellig zijn” talloze optredens verzorgd in jazz clubs, cafés, op feesten en jazz festivals met als hoogtepunt een optreden in januari 2017 voor 1400 mensen in een van de oude Philips fabrieken op Strijp S in Eindhoven.

De bezetting van de band, die sinds de oprichting slechts een paar keer gewijzigd is, hetgeen bijzonder is in de muziekwereld, bestaat uit: Wiel Berden (klarinet, saxofoon en leider), Peter Leijten (bas), Bert Gerbrands (drums), Friso van Terwisga (banjo en gitaar), Wim Wijnhoven (piano), Peter van Twist (trombone) en Willem van Alphen (trompet).