Heldens Koper Ensemble

Heldens Koper Ensemble
Het Heldens Koper Ensemble is een groep koperblazers die voortkomt uit Fanfare St.Cecilia uit Helden.
Het is oorspronkelijk omstreeks 1975 gestart als een trombonegroep die les kreeg van Bert Ramakers. Na verloop van tijd is de groep omgevormd naar een kopersensemble.
De muziek die gespeeld wordt bestaat uit werken variërend van de late Middeleeuwen tot heden.
Allerlei genres komen aan bod zoals Barok, romantiek, en moderne hedendaagse werken die speciaal voor koperbezetting geschreven zijn. Regelmatig wordt ook deelgenomen aan concerten op uitnodiging van organisaties van festivals of verenigingen.
Begeleidingen van grote en kleinere koren worden ook vaak verzorgd door het Heldens Koper Ensemble. Er worden ook werken in lowbrass bezetting uitgevoerd.
Componisten waarvan werken gespeeld worden zijn o.a. Bach, Mozart, Praetorius, Purcell, Byrd, M.Locke, Johan de Mey, Nick Woud, Shekulov, Jeremiah Clarke, Gershwin, Bernstein etc.
Het Heldens Koper Ensemble staat al ruim 40 jaar in een wisselende bezetting maar altijd onder leiding van Bert Ramakers, trombonist, koordirigent en zangsolist.
De huidige bezetting is als volgt:

Simone Jacobs en Cor Fransen, trompet; Pieter Fransen, hoorn; Willem Deen, trombone; Henk van Soest, tenortuba; Pierre Richaerts, bastuba