Ricciotti Ensemble

Voor de vijfde keer is de Genneper Hoeve het podium voor het Ricciotti Ensemble. Op dinsdag 25 juli ’s middags van 13:30 – 15:30 speelt het ensemble een programma met een Schots thema. Er zijn ruim 25 composities, uiteenlopend van barok tot hardrock.

In 2016 verraste het orkest ons met een Braziliaans programma met de prachtige zangeres Melissa Fortes. Nermin Tulić (accordeon) en Mišo Petrović (gitaar) zorgden in 2015 voor een Bosnische Balkan Connectie en in 2014 was Ellen ten Damme gastsolist voor meer dan 250 bezoekers.

Het Ricciotti Ensemble bestaat uit een wisselende groep van 45 conservatoriumstudenten en getalenteerde amateurs. Zij komen jaarlijks bijeen om op avontuur te gaan en hun ongekende talenten on the road te uiten, als straatsymfonieorkest. Sinds de jaren zeventig reist het Ricciotti Ensemble in de zomermaanden door Nederland. Tijdens deze reizen verzorgt het orkest onverwachte optredens op bijzondere locaties.

Het Ricciotti Ensemble is ervan overtuigd dat muziek een effectieve, diepe vorm van communicatie is. Het doel van het ensemble is ieder publiek te laten voelen dat een optreden van hén is. Het ensemble wil het publiek laten ervaren dat ze het optreden mee kan vormgeven en onderdeel is van de gebeurtenis. Het Ricciotti Ensemble organiseert drie tournees per jaar. Een tournee is thematisch opgezet en kan zich richten op een specifieke doelgroep of regio. Het thema is leidend in de keuze van het repertoire, de solist en de concertlocaties. De drang om door muziek het meest diverse publiek te verbinden is een kernwaarde van het Ricciotti Ensemble.

Het Ricciotti maakte tournees naar onder andere Polen, België, Frankrijk, Spanje, Rusland, Suriname, Zuid-Afrika, Zweden, Portugal, Roemenië, Marokko, Brazilie, Curaçao en Ierland. Concerten vinden vrijwel nooit plaats in concertzalen, maar meestal op straat, in tehuizen en gevangenissen of op andere plekken waar mensen niet of nauwelijks met muziek in aanraking komen en de optredens worden altijd gratis aangeboden