FOTOwedstrijd

Tussen Dommel en Tongelreep

Vind je fotograferen leuk? Houd je van natuur, van planten, dieren of van wat er zoal te zien is en allemaal gedaan wordt in het gebied tussen Dommel en Tongelreep? Doe dan mee aan de fotowedstrijd: ‘Tussen Dommel en Tongelreep’.

In 2002 startten Age Opdam en Mirjam Matze de biologisch-dynamische boerderij de ‘Genneper Hoeve”. Vijf jaar geleden werd de Stichting Vrienden Levend Erfgoed Gennep (SVLEG) opgericht. Daarnaast zorgde precies 40 jaar geleden de actie ‘Houdt Gennep landelijk’ ervoor, dat het oorspronkelijk karakter van het gebied behouden werd. Drie jubilea dus, die de basis vormen van een reeks activiteiten in 2017. Een van die activiteiten is een fotowedstrijd.

Wie kan er mee doen?
Iedereen kan meedoen. Of je al jaren fotografeert met een super de luxe camera of dat je het voor het eerst doet met je telefoon.

Waar moeten de foto’s over gaan?
De foto’s mogen over van alles gaan, als het maar iets te maken heeft met het gebied tussen Dommel en Tongelreep, het landgoed Gennep. Het kan gaan over de boerderij, over de mensen die er werken, over boerderijdieren maar ook over ‘wilde’ dieren als vlinders, fazanten of roofvogels, over allerlei soorten planten, bloemen of bomen, over het landschap of over evenementen en de relatie tussen mens en milieu, noem maar op. Op deze website vind je onder ‘agenda’ ook de activiteiten, die dit seizoen in het gebied en op de Genneper Hoeve worden georganiseerd.

Hoe en wat mag je insturen?
Iedereen die mee doet, mag maximaal 5 foto’s insturen. Maar één of drie is ook goed. Stuur de foto’s (jpg, png, tiff) naar (bij meer dan 5 MB per WeTransfer).
Werk je nog analoog?
Ook dan ben je welkom: lever je foto’s op 13/18 formaat met naam en adres in bij de boerderijwinkel (Tongelreeppad 1).

Klik hier voor de uitgebreide voorwaarden.

Wanneer kun je inzenden?
Je kunt inzenden tot en met 20 augustus 2017.

Wat kun je winnen?
De beste vijf fotografen ontvangen hun foto op groot formaat, een goedgevulde kist van de Genneper Hoeve en een fotoboek.

Waar zijn de foto’s te zien?
Alle foto’s staan tijdens de wedstrijdperiode op de website van de Stichting Vrienden Levend Erfgoed Gennep en op een beeldscherm op de boerderij. Na de wedstrijd worden de vijf beste foto’s samen met 20 andere genomineerde foto’s geëxposeerd op de Genneper Hoeve. Vervolgens zijn ze later in het jaar ook nog te zien op een aantal andere plaatsen in de stad

Wie zit er in de jury?
De  jury bestaat uit drie leden en een voorzitter zonder stemrecht die de procedure bewaakt. De juryleden zijn:

  • Kees Martens, een van de vaste fotografen van het Eindhovens Dagblad.
  • Frits Achten, beeldend kunstenaar en hoofd CKE-projectbureau Amateur Kunst.
  • Age Opdam, bioloog en boer van de Genneper Hoeve. Hij heeft natuurlijk veel verstand van het gebied.
  • Voorzitter zonder stemrecht is Hans Zoete, voormalig directeur van museum ’t Oude Slot.

Waar let de jury op?

De jury let op hoe het thema verbeeld is, op originaliteit, eigenzinnigheid en zeggingskracht en op vormgevingsaspecten als het juiste moment, compositie, lichtgebruik, standpunt enz.

Prijsuitreiking
Op zaterdag 9 september 2017 om 11.00 uur is de prijsuitreiking. We starten met de openbare bespreking van de beste 25 foto’s. Hans Zoete en Frits Achten zullen ze allemaal bespreken. Op het eind van deze openbare bespreking worden de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt.

Wat gebeurt er met je foto’s?
Klik hier voor auteursrechten en gebruik

Meer informatie?
Fotografen die foto’s voor deze wedstrijd insturen krijgen automatisch de nieuwsbrief van de Stichting Vrienden Levend Erfgoed Gennep.
Alleen interesse? Meld je dan aan als vriend of schrijf in voor de nieuwsbrief.